Επ’ευκαιρία σχολίου σχετικά με την δήλωση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, περί των μεταμοσχεύσεων, γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ τιμής και εμπιστοσύνης, αλάθητου και ποιος το έχει, ορίων ιατρικής και θεολογίας και λόγου ή σιωπής της Εκκλησίας.
 
 
«Νεοβαρλααμισμός». - Το μυστήριο δεν αναλύεται και η στιγμή που αποχωρίζεται η ψυχή από το σώμα, είναι μυστήριο κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. - Σχόλια για το συνέδριο περί μεταμοσχεύσεων και των νέων εννοιών «του μάρτυρα» και «της διευκόλυνσης του θανάτου», που προσπαθούν να εισάγουν. - Τέλος, σκοπός όλων μας, δεν είναι να αποδείξουμε πως ο εγκεφαλικός θάνατος δεν είναι θάνατος, αλλά να αποκαλύψουμε το κάλλος της Ορθόδοξης Θεολογίας μας!
 
Νεοϊησουϊτισμός & Ψευταγαπισμός. Δύο σύγχρονες πληγές, που αλλίμονο εάν επισέλθουν μέσα στην Εκκλησία μας. Κριτική στο βιβλίο « Ελεύθεροι από τό γονιδίωμα – Προσεγγίσεις Ορθόδοξης Βιοηθικής» του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας.
(Πνευματική ηθική των μεταμοσχεύσεων) Μπορεί η Εκκλησία να
 
An der Schwelle zu einer „Theologie“ der Euthanasie? 25 Fragen suchen Antwort
 
On the verge of a ‘Theology’ of Euthanasia? 25 Questions call for answers.
 
Στα πρόθυρα μιας «θεολογίας» της ευθανασίας; 25 ερωτήματα ζητούν απάντηση. Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Παρακαταθήκη, τεύχος 22, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2002.
 
Τελεσίδικη απάντηση, στο θέμα των μεταμοσχεύσεων ζωτικών  οργάνων.
 
Ερμηνεία στο χωρίο του κατά Ιωάννην: ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων.
 
Δωρεά Οργάνων - Μύθοι και Πραγματικότητα.
 
Πατερική θεολογία και μεταμοσχεύσεις.
 
Αποθυμοποίηση των μεταμοσχεύσεων.
 
Εγκεφαλικός θάνατος και Μεταμοσχεύσεις. Όταν η ιατρική ισχυρίζεται πως μπορεί να κάνει θαύματα, παίζοντας με θέματα ζωής και θανάτου. Κριτική στο βιβλίο του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλιδη.
 
Μεταμοσχεύσεις. Δολοφονούμε κάποιον για να πάρουμε τα όργανά του; Μαρτυρίες και συνεντεύξεις με ανθρώπους, που κάνουν ή μετέχουν άμεσα στην μεταμόσχευση οργάνων.
 
Μορφές ευθανασίας. Προσεγγίσεις στο δικαίωμα ή όχι του ανθρώπου για ευθανασία, σέ θέματα εγκεφαλικού θανάτου, δωρεάς οργάνων, μεταμοσχεύσεων, και σε θέματα ευγονικής.