Κεντρικό μενού Ορθόδοξος Χριστιανισμός

ΤΥΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς      
 

Απομαγνητοφώνηση-click to enter Ομιλία-click to listen YouTube Ομιλία-click to download

ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ

 

Τυρεία και Παρασυναγωγή μέσα στην Εκκλησια

 

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα ομιλίας

του πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου

που έγινε στα πλαίσια των κατηχητικών αναλύσεων της Β᾽ προς Τιμόθεον επιστολής του Αποστόλου Παύλου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δικηγορικών Γλυφάδας,

την Πέμπτη 22-05-2014.

 

 

 

Ερώτηση: Το 2009 υπογράφτηκε μια ομολογία πίστεως. Αυτό επιτρέπεται μέσα στην Εκκλησία;

 

Απάντηση: Αυτό που λες εσύ τώρα, αν δεν το ξέρεις, είναι τραγικό. Κι ήρθα σ᾽ αντίθεση μ᾽ αυτό το κείμενο-ομολογία πίστεως. Ακούστε. Υπάρχει ένα θέμα. Δεν το συγκαλεί η Εκκλησία σε Πανορθόδοξη (Σύνοδο). Κάποιοι το κάνουνε θέμα κι αρχίζουν και μαζεύουν υπογραφές απ᾽ τους ιερείς. Μαζεύουν υπογραφές. Και λένε εμείς οι 150 ιερείς, είμαστε τόσοι, διαμαρτυρόμαστε.

Η θέση μου είναι απλή. Αυτά που λέτε είναι πολύ ωραία. Συμφωνώ μαζί σας. Αλλά πώς κάνατε αυτό το κείμενο-ομολογία πίστεως. Τι είστε; Παραεκκλησία; Είστε παρασυναγωγή; Πώς το μαζέψατε αυτό κι ως τι κατεβαίνετε; Είναι το αμάρτημα της τυρείας.

Και τους είπα: Στο κείμενο αυτό συμφωνώ μ᾽ αυτά που λέτε, αλλά διαφωνώ με τον τρόπο. Ποιοί είστε σεις που κάνετε; Που έχετε εξουσία; Πήρατε άδεια από κανένα; Εμείς οι 80 ιερείς υπογράφουμε. Ποιοί είστε εσείς; Αυτό στην Εκκλησία λέγεται παρασυναγωγή.

Άρα δεν με νοιάζει το πόσο μεγάλες αλήθειες λένε, και λένε μεγάλες αλήθειες, και διαφώνησα να υπογράψω. Γιατί, δεν είναι αυτό που λες, [είναι] και πως το λες.

Και δεν το κατάλαβαν, κάτι ανόητα site, λένε: Ο πατήρ Κωνσταντίνος ο οικουμενιστής. Δεν με νοιάζει τι θα μου πούνε. Και είπα δεν υπογράφω γιατί είναι λάθος η μέθοδος. Δεν είναι μονάχα αυτά που λες, είναι και πως τα κάνεις.

 

 

 

 


 

ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ

Απομαγνητοφώνηση-click to enter Ομιλία-click to listen YouTube Ομιλία-click to download

 

 


 

  20. ΠΕ 22-05-2014 (Κεφ.02, στ.24-Κεφ.03, στ.03)
 

Όλοι θέλουμε να αγωνιστούμε προκειμένου να παραμείνει η Ορθοδοξία ανόθευτη. Πρέπει όμως και τα όπλα του αγώνα να είναι ορθόδοξα.

 


 

 

top Return